پروژه كارآفريني توليد نخ متوسط تا ضخيم

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه كارآفريني توليد نخ متوسط تا ضخيم در 26 صفحه ورد قابل ويرايش


پيشگفتار

صنعت نساجي يكي از قديمي ترين و مهمترين صنايع موجود است كه ماده اوليه آن الياف مي‌باشد. الياف در واقع رشته هاي قابل انعطافي هستند كه قطر آنها نسبت به طولشان بسيار كم است و از خواص گوناگوني برخوردارند.

از آنجاييكه نخ از تابيدن الياف به دور يكديگر و پارچه از در هم رفتن و به هم پيوستن نخها تشكيل مي‌شود، تمام خصوصيات الياف به همان صورت به پارچه منتقل مي‌شود.

تا قبل از انقلاب صنعتي، عمليات ريسندگي و بافندگي با دست انجام مي شد و اليافي كه در صنعت نساجي آن زمان مورد استفاده قرار مي‌گرفت، اليافي بودند كه در ريسندگي و بافندگي دستي مشكلات كمتري ايجاد مي‌كردند مثل پنبه ، پشم ، كتان ، ابريشم و ... كه به آساني با دست ريسيده مي‌شدند.

درسالهاي بعد از انقلاب صنعتي به علت رشد روزافزون جمعيت دنيا و نياز آنها به منسوجات و كافي نبودن الياف طبيعي، دانشمندان به فكر توليد اليافي افتادند كه محدوديت الياف طبيعي را نداشته و كم و بيش داراي همان خصوصيات باشند. اين دسته الياف را الياف مصنوعي يا ساخت دست بشر ناميدند.

الياف مورد استفاده درصنعت نساجي به دو صورت جدا به نامهاي الياف كوتاه و مداوم (فيلامنت) به كار مي روند. الياف پنبه و پشم هميشه به صورت الياف كوتاه هستند و در عمليات ريسندگي با تاب خوردن به دور هم تبديل به نخ مي‌شوند. الياف مصنوعي به صورت مداوم هستند و طول آنها ممكن است به صدها يا هزاران متر برسد. در بعضي مواقع الياف مداوم را با اندازه هاي دلخواه مي برند و به صورت الياف كوتاه درمي آورند.ابريشم تنها ليف طبيعي است كه به صورت مداوم مي‌باشد.

آنچه در اين ميان مي‌توان گفت اين است كه تا سالهاي آينده علاوه بر رشد و توسعه در زمينه توليد الياف به خواصي جديد از اين مواد دست خواهيم يافت كه زندگي بشر را به طور كلي تحت تأثير قرار خواهد داد. الياف رساناي جريان الكتريسيته و يا منسوجات هوشمند كه همانند يك رايانه يا روبات مي‌توانند به كار روند، الياف ضد باكتري و قارچ و ميكروب يا الياف بسيار مقاوم و بسيار ظريف با كارايي فوق العاده.

صنعت نساجي كشور، هنوز نتوانسته خود را با معيارهاي جهاني منطبق كند و همانند كودكي است كه نياز به حمايت و پشتيباني همه جانبه دارد. اين صنعت با گذشت سالها خود را به حداقل استاندارهاي جهاني و منطقه اي نرسانده و بيشترين تلاش آن براي ادامه حيات است و به فكر صادرات و افق هاي دور نيست. صنعت نساجي قديمي ترين صنعت كشور است كه در اواخر حكومت قاجار در ايران با ايجاد صنايع نخ ريسي و پنبه پاك كني موجوديت يافت و اولين واحد نساجي در كشور در سال 1281 شمسي در تهران و بعدي در سال 1288 در تبريز آغاز به كار كرد. رشد اين صنعت به گونه اي بود كه در پايان اولين برنامه عمران كشور در قبل از انقلاب اسلامي 51 واحد نساجي تأسيس شد كه 41 وارد آن در صنعت نساجي پنيه يي فعاليت داشتند.





كارآفريني

واژه كارآفريني از قرنها پيش و قبل از آنكه به زبان امروزي مطرح شود، در زبان فرانسه متداول گرديد. اين واژه معادل كلمه فرانسوي Enterprendre به معناي « متعهد شدن» (معادل under Take در زبان انگليسي) مي‌باشد كه در سال 1848 توسط جان استوارت ميل به كارآفريني ( Enterpreneur ) در زبان انگليسي ترجمه شد.

مفهوم‌ كارآفريني‌:

با تحولات‌ سريع‌ و شتابان‌ محيط‌ بين‌المللي‌ و گذر از جامعه‌ صنعتي‌ به‌ جامعه‌ اطلاعاتي‌ و مواجة ‌اقتصادهاي‌ ملي‌ با اقتصاد جهاني‌ و مطرح‌ شدن‌ پديده‌هايي‌ همانند «جهاني‌ شدن‌ اقتصاد» و «فن‌آوري‌اطلاعات‌» ، مباحث‌ اساسي‌ درخصوص‌ راهكارهاي‌ مختلف‌ براي‌ تسريع‌ فرآيند رشد و توسعة‌ پايدار و رفاه‌اقتصادي‌ مطرح‌ مي‌گردد. يكي‌ از اين‌ مباحث‌ جديد، نقش‌ كارآفرينان‌ در اين‌ فرايند مي‌باشد. كارآفريني‌ ازمفاهيم‌ جديدي‌ است‌ كه‌ حداقل‌ در محدودة‌ علم‌ اقتصاد ، مديريت‌، جامعه‌شناسي‌ و روان‌شناسي‌ و سايرمقوله‌هاي‌ مرتبط‌ با اين‌ موضوع‌ قدمتي‌ بسيار كوتاه‌ داشته‌ و از مفاهيم‌ رو به‌ گسترش‌ مي‌باشد. به‌ دليل‌ آنكه ‌معناي‌ تحت‌الفظي‌ «كارآفريني‌» نمي‌تواند عمق‌ محتوي‌ و مفهوم‌ اين‌ واژه‌ را مشخص‌ نمايد و براي‌ جلوگيري‌ ازفهم‌ نادرست‌ اين‌ موضوع‌ يا واژه‌ با ساير واژه‌ها و براي‌ رسيدن‌ به‌ فهم‌ و فرهنگ‌ مشترك‌ از آن‌، معرفي‌ وشناساندن‌ اين‌ واژه‌ بسيار مهم‌ مي‌نمايد . اين‌ كه‌ كارآفريني‌ چيست‌؟ كارآفرين‌ كيست‌؟ فرآيند كارآفريني‌ چگونه‌است‌؟ نقش‌ و تاثير كارآفريني‌ و كارآفرينان‌ در ابعاد توسعه‌ و رشد اقتصادي‌ و متغيرهاي‌ كلان‌ اقتصادي‌ هماننداشتغال‌ چيست‌؟ نقش‌ آموزش‌ و تجربه‌ در رشد كارآفريني‌ چه‌ ميزان‌ است‌؟ سوالهايي‌ هستند كه‌ بايد براي‌ رسيدن‌به‌ اين‌ فرهنگ‌ مشترك‌ به‌ وضوح‌ و مبسوط‌ پاسخ‌ داده‌ شود.

به‌طور كلي‌ «كارآفريني‌» از ابتداي‌ خلقت‌ بشر و همراه‌ با او در تمام‌ شئون‌ زندگي‌ حضور داشته‌ و مبناي‌تحولات‌ و پيشرفتهاي‌ بشري‌ بوده‌ است‌. ليكن‌ تعاريف‌ زياد و متنوعي‌ از آن‌ در سير تاريخي‌ و روند تكامل‌موضوع‌ بيان‌ شده‌ است‌، كه‌ برخي‌ از اين‌ تعاريف‌ ارائه‌ مي‌گردد:

ـ كارآفرين‌ كسي‌ است‌ كه‌ متعهد مي‌شود مخاطره‌هاي‌ يك‌ فعاليت‌ اقتصادي‌ را سازماندهي‌، اداره‌ و تقبل‌كند ( Webster's New Collegiate Dictionary ).

ـ خريداري‌ نيروي‌ كار و مواد اوليه‌ به‌ بهائي‌ نامعين‌ و به‌ فروش‌ رساندن‌ محصولات‌ به‌ بهائي‌ طبق‌ قرارداد(برنارد دو بليدور ( Bernard F. De Belidar ) اقتصاددان‌ فرانسوي‌ در اوايل‌ قرن‌ هيجدهم‌).







نتيجه گيري



امروزه ، در زمانيكه در بازار بين المللي ميزان رقابت جهت بقا و ادامه توليد در بخش نساجي و پوشاك افزايش يافته است ، مهمترين مسئله هزينه مي باشد. قيمت مواد اوليه ،نيروي كار ارزان و هزينه انرژي كه فاكتورهاي مهمي هستند ، از كنترل كارفرما خارج شده است و هنوز در تركيه نسبت به كشورهاي ديگر بالا بوده و نياز به كاهش دارد.اگرچه در تركيه صنعت نخ از لحاظ ظرفيت و تكنولوژي توليد توسعه يافت اما موقعيت آن از نظر تنوع توليد ،بازار يابي و ايجاد ماركهاي بين المللي نامناسب به نظر مي رسد.درحال حاضر 7/13%از كل واحدهاي صنعتي در زمينة‌ توليد منسوجات در ايران فعال هستند كه ارزش سرمايه گذاري ريالي آن چيزي بيش از 400 ميليارد تومان است. بين سالهاي 80 تا 84 نزديك به 6 برابر ارزي كه صنعت نساجي از محل صندوق ذخيره ارزي دريافت نموده را صادر كرده است، با اين حال سيستم بانكي كشور اين صنعت را در يك صنعت از پاافتاده مي داند كه قادر به باز پرداخت تعهدات نيست. اطلاعات آماري نشان مي دهد كه مزيت مناسبي در اين صنعت براي سرمايه گذاري وجود دارد. در بحث اشتغال هزينه متوسط سرمايه گذاري براي هر نفر در اين صنعت كمتر از هزينه متوسط استغال در ساير صنايع است در اين صنعت بخش پوشاك در فاصلة سالهاي 76 تا پايان 5 ماهه سال 1385 عمدتاً‌ سهم عمده اي از صادرات اين صنعت را به خود اختصاص داده است كه جدول آن در ذيل ارائه مي گردد.
دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1259 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 26

حجم فایل:536 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: