پروژه کارآفرینی شرکت کنتور سازی ایران

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني شرکت کنتور سازي ايران در 55 صفحه ورد قابل ويرايش


شرح فرآيند و اطلاعات فني مورد نياز

معرفي شرکت :

شركت كنتورسازي ايران ، تنها شركت سازنده انواع كنتورهاي برق در ايران است كه در سال 1347 با مشاركت : وزارت نيرو ، بانك صنعت و معدن ، شركت سازنده آ.ا.گ اينترنشنال و سازمان گسترش .مالكيت واحدهاي توليدي در شهر صنعتي البرز قزوين تاسيس گرديد.

بهره برداري از كارخانه در سال 1350 در زميني بمساحت 40000 مترمربع و با توليد حدود 100000 دستگاه كنتور آغاز و طي توسعه هاي بعدي تا سال1357 توليدات اين شركت در مجموع به نزديك 50000 دستگاه كنتور از انواع مختلف تكفاز و سه فاز مکانيکي افزايش يافت كه اين رقم بالاترين رقم تـوليد كنتور تـا قـبل از پيروزي انقلاب اسلامي مي باشد كه بـعد از انقلاب بنا به ضرورت هاي بازسازي و تـوسعه ، توليد محصولات .شركت به 1000000 دستگاه افزايش يافت .

همزمان با پيشرفت تكنولوژي و اهميت روز افزون مديريت مصرف مشتركين ،اين شركت از سال 1382 با .انعقاد قرارداد با شركت آكتاريس توانست گام مهمي را بسوي توليد كنتورهاي الكترونيكي بردارد .







در ارتباط با طرحهاي توسعه شركت مي توان از توليد شمارنده دو تعرفه و كنتور با شمارنده دو تعرفه و ساعت تعويض تعرفه و ماكسيمتر الكترونيك و كنتور با ماكسيمتر الكترونيك ، كنتور پيش پرداختي ، ساعت تعويض تعرفه الكترونيكي، كنتور تكفاز و سه فاز ترمينالي ، فيوز مينياتوري شمارنده كنتور گاز و مجموعه شمارنده . گيربكس كنتور آب نام برد .

دستيابي به اين اهداف در شركت كنتورسازي ايران از طريق آموزش و بهبود مستمر منابع انساني انجام و اقدامات پيشگيرانه براي جلوگيري از بروز مغايرت و استفاده از سيستمهاي بهبود كيفيت صورت مي پذيرد.

تامين كيفيت محصول برابر استانداردهاي جهاني ـ توليد محصول با كمترين هزينه تمام شده و تحويل به موقع توليدات به مشتري از اهداف اين سيستم بوده كه با اعتقاد بر اصل مشاركت همگاني كاركنان در تمامي سطوح و رده هاي سازماني طراحي شده است .

اخذ گواهينامه ايزو 9000-2000 گواه محكمي بر اين ادعاست كه با فعاليت مطلوب مديران و پرسنل خدوم شركت در سال 1383 به وقوع پيوست .

شركت كنتورسازي ايران به منظور توليد محصولات متنوع و با كيفيت خود بخش هاي مختلف تـوليد و غير توليدي را اداره ميکند که عبارتند از:

1)کارگاه بوبين :

در اين کارگاه ابتدا مفتول مسي لاک دار به طول هاي مناسب بريده ميشوند و توسط جيک و فيکسچرهاي ويژه اين مفتول به صورت سيم پيچهاي با دو يا سه دور درمي ايند که به عنوان بوبين جريان بکار مي روند.

در اين کارگاه همچنين بر روي قرقره هاي پلاستيکي سيم لاکي با سايزها و دورهاي مختلف پيچيده ميشوند و بوبين هاي ولتاژ تک فاز و سه فاز توليد ميشوند. تعداد دور و سايز سيم مورد نياز با توجه به نوع کنتور مشخص ميشود.

البته در سالهاي اخير به دليل قطع توليد کنتورهاي مکانيکي و توليد کنتورهاي الکترونيکي در انواع تکفاز و سه فاز نيز فعاليت اين کارگاه به شدت کاهش يافته و در حال حاضر فقط به توليد اندک سيم مورد نياز براي کنتورهاي الکترونيکي بسنده مي کند.

2) کارگاه پرس

در اين کارگاه قطعاتي که به روشي قابل توليد هستند ساخته مي شوند که شامل بوبين ولتاژ آهنربا و هسته فضايي مي باشد.

دستگاه توليد کننده اين قطعات از ورق دينامو که به صورت رولي روي مرودي دستگاه نصب مي شوند استفاده ميکند و با استفاده از قالب الماسه با سرعت بالاي هسته بوبين ولتاژ آهنربا و هسته فضايي را توليد مي کند.

البته با توليد کنتورهاي الکترونيکي نيز فعاليت اين قسمت به حداقل رسيده است.

3) کارگاه ريخته گري

اين کارگاه داراي دو کوره آلمينيوم مورد استفاده به صورتشمشهاي با درجه خلوص مشخص، در داخل اين کوره ها ذوب شده و توسط توالي به کوره هاي الکتريکي که در کنار دستگاه هاي مذاب را با فشار در داخل قالب تزريق مي کنند تا شکل قطعه بصورت کامل درآيد.

لازم به ذکر است که با توليد کنتور الکترونيکي اين کارگاه به طور کامل از کار افتاده است و هيچ فعاليتي در آن صورت نمي گيرد.

4) کارگاه تراش

بوسيله ماشين هاي تراش و ماشين هاي مخصوص ماشين کازي بر روي قطعات ريخته گري شده انجام مي شود. عمليات سوراخ کاري و قلاويز زني نيز در اين واحد انجام مي شود.

5) کارگاه تزريق پلاستيک

در اين کارگاه با استفاده از تجهيزات خود قطعات پلاستيکي کنتور از جمله قاب زيري و رويي کنتور را توسط قالب طراحي کرده وبا استفاده از دستگاه هاي تزريق نيز توليد ميکنند.

در حال حاضر تنها قسمتي که پس از تغيير محصول شرکت فعاليتش کاسته نشد بلکه بيشتر هم شد واحد تزريق پلاستيک مي باشد.

6) مونتاژ کنتور

اين سالن که تمامي پرسنل آن خانم ميباشند، کليه مراحل مونتاژ وتست وبسته بندي را انجام ميدهند. در فصل هاي اينده درباره ي خط توليد کنتور توضيحاتي ارائه شده است.

7) بازرسي حين فرآيند.

8)رنگ

9) شستشو

10) آبکاري

11) پليسه گيري

12) خدمات کيفيت

13) امور کيفيت

14)آزمايشگاه شيمي

15)کاليبراسيون

16)مهندسي کيفيت

17)بازرسي محصول نهايي

18)تنظيم و تست کنتور

19) دفتر فني و ماشين آلات

20) تعميرات برق

21) تعميرات عمومي

22) طراحي قالب و ابزار

23) آرشيو فني

24) طراحي محصول

25) ساخت قالب و ابزار و تهميرات قالب و ابزار



در اين فصل به مرور برخي از واحدهاي غير توليدي در شرکت کنتور سازي ايران مي پردازيم. البته سعي شده است که مطالب به طور خلاصه و به دور از بندها و تبصره ها بيان شود، تا مطلب به خوبي جا بيفتد.

مواردي که در اين فصل درباره ي بخش غير توليدي مورد توجه قرار گرفته است به شرح زير ميباشد:

مباحث مربوط به حسابداري که در طول اين بخش مسائلي مربوط به حسابداري مالي و انواع معاملات (جز، متوسط، عمده) وشرايط آنها و... .

همچنين به مرور برخي ديگر از موارد مانند دفتر روزنامه، ترازنامه، دفترکل و محاسبه سود و زيان مي پردازيم.ودر پايان چند نمونه از برگه هاي ارائه اموال به انبارها، صورت برداري از اموال، خروج اموال و تعدادي ديگر از برگه ها که مسئولين حسابداري يک شرکت در آن دخيل هستند.

بخش دوم به مبحث مديريت خريد و سفارشات خارجي مي پردازيم که در آن به وظايف اين قسمت وموارد مورد توجه در امر قرارداد و روش هاي تامين ارز و غيره مي پردازيم که اميد است مورد توجه قرار گيرد .

بخش سوم مربوط به قانون کار و مسائل آن است که بخشهايي از آن را با توجه به قانون کار جمهوري اسلامي ايران مورد بررسي قرار مي دهيم .

بخش چهارم مربوط به مديريت منابع انساني (امور کارکنان)است که به اختصار مورد بررسي قرار مي گيرد .


1) تاريخچه فعاليتهاي شرکت کنتور سازي :

1-1)شرکت کنتورسازي ايران در تاريخ 31/6/1347 تحت شماره 12630 به صورت سهامي خاص در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسيده و طبق تصميم مجمع عمومي فوقالعاده سهام ، مورخ 1/10/1354 نوع شرکت به سهامي عام تبديل و تحت شماره 454 در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسيده است.

2-1) پروانه بهره برداري کارخانه در تاريخ 8/7/1351 به شماره 319832 از وزارت صنايع اخذ گرديده است.

3-1) شرکت در بهمن سال 1381 به عنوان يکي از شرکت هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادر تهران به عضويت بازار بورس در آمده است .

4-1) فعاليت اصلي شرکت : موضوع فعاليت هاي شرکت طبق ماده 3 اساسنامه به شرح زير است.

1-4-1)تاسيس کارخانه توليد و ساخت انواع کنتورهاي برق و لوازم اندازه گيري ديگر مانند کنتورهاي آب و گاز و غيره . و در صورت لزوم خريد و واردات مواد اوليه و قطعات مورد نياز آنها .

2-4-1) طراحي و ساخت و تامين سيستم هاي اندازه گيري متغير هاي قابل تبديل به علائم الکتريکي و مکانيکي و لولزم انتقال و پردازش آن ها و اجزاولوازم وتجهيزات مربوطه با استفاده از فن آوري هاي نوين .

3-4-1) انجام کليه عمليات مالي و بازرگاني و صنعتي و انجام آنچه که به طور مستقيم يا غير مستقيم به فعاليت هاي بند 1 و 2 مرتبط هستند.

4-4-1) سرمايه گذاري و مشارکت در شرکتها در راستاي اهداف فوق.

5-1) وضعيت اشتغال : متوسط تعداد مارکنان طي سال به شرح زير است

6 ما هه منتهي به31/6/1384 83

تعداد کارکنان : 743 820

ودرحال حاضر به حدود 700 نفر پرسنل نيز ميرسد.

بخش اول : حسابداري مالي



حسابداري مالي از واحدهاي زير تشکيل شده است : رئيس حسابداري مالي، واحد رسيدگي، واحد صدور سند، واحدوجوه، واحداموال و فروش ، واحد اعتبارات خارجي .

اولين مرحله در قسمت حسابداري به اين صورت است که ابتدا فاکتورها و صورت خلاصه هاي شرکت از قسمت خريد (داخلي و خارجي) وارد امور مالي ميگردد، مدير مالي بعد از يررسي اوليه و امضاء براي بررسي و تاييد نهايي به رئيس حسابداري ارسال مي نمايد.

پس از امضاء مجدد، مدارک مربوطه را به واحدهاي ذيربط ارسال مي نمايد. مدارک مربوط به خريدهاي داخلي، پيش پرداختهاي داخلي، پيمانکاران به واحد رسيدگي ارسال مي گردد. و مدارک مربوط به خريدهاي خارجي شامل ثبت سفارش ، گشايش اعتبار، پيش پرداخت بيمه و... به واحد اعتبارات ارسال ميگردد.

بعد از بررسي مدارک مربوطه اسناد به واحدهاي دريافت و پرداخت و صدورسندارسال ميشود تااسنادحسابداري مربوطه تنظيم گردد.



1)واحد رسيدگي : شامل دو بخش است



آ-1) پيمانکاران : در اين واحد پيش پرداخت به پيمانکاران، مطابق مدارک با قراردادهاي مربوطه بررسي و کسر ماليات و بيمه (در صورتي که پيمانکار داراي ÷رسنل باشد)از مدارک کسر و مابقي جهت پرداخت به واحد وجوه ارسال ميگردد و در صورت عدم پرداخت

(عدم وجود نقدينگي و غيره) مدارک به واحد صدور سند ارسال تادر حساب ، حسابهاي پرداختي با مرکزپيمانکارمزبورثبت گردد.

ب-1) خريد داخلي : در اين واحد اسناد مربوطه به خريدهاي داخلي و مطابقت آن با قرارداد و لزوم تشکيل کمسيون معاملات مورد رسيدگي قرار ميگيرد و اجناس رسيده به انبارقيمت گذاري ميگردد. چنانچه طبق قرارداد منعقد کرايه حمل به عهده شرکت باشد، کرايه حمل و عوارض متعاقه به بهاي تمام شده اضافه و پس از قيمت گذاري به واحد وجوه ارسال ميگردد و چنانچه به هر دلياي تصميم برعدم پرداخت باشد به رئيس حسابداري جهت تاييد بازگردانيده ميشود. سپس به واحد صدور اسناد جهت ثبت در حسابهاي پرداختي ارسال ميگردد.



* آيين نامه معاملات :



آ)کمسيون معاملات :

آ-1) تشکيل کمسيون معاملات به منظور اجراي وظايف تدوين شده در اين آيين نامه در نظر گرفته شده است.

آ-2) مسئوليت و اختيارات کمسيون معاملات در کليه مواردي که به موجب اين آيين نامه الزام به دريافت تاييد ار کمسيون مبني بر انجام معامله و انعقاد قرارداد اعم از مناقصه ، مزايده و غيره مي باشد.

ب)اعضاي کمسيون :

1- مدير عامل يا قائم مقام مدبر عامل ( عضو اصلي و صاحب راي )

2- معاونت بازرگاني ( عضو اصلي و صاحب راي )

3- معاونت فني توليد ( عضو اصلي و صاحب راي )

4- مهاونت مالي ادادري ( عضو اصلي و صاحب راي ) در غياب ايشان مدير مالي

5- مدبر تامين کيفيت ( عضو اصلي و صاحب راي )

6- روساي خريد داخلي و خارجي و امور قراردادها به اقتضاي مورد معامله ( ناظر)

7- کارشناس حسابداري داخلي (دبير کمسيمن) ( ناظر)

8- نماينده شوراي اسلامي کارکنان ( ناظر)

9- مدير يا رئيس قسمت درخواست کننده بنا به تشخيص کمسيمن معاملات (دعوت جهت توضيحات مورد نياز)

تبصره 1 ) تصميمات کمسيون معاملات با حضور اکثريت اعضا جلسه راي آن نافذ خواهد بود.

تبصره 2 ) در صورتي که نتيجه ارا در کمسيمن معاملات مساوي باشد نظر مدير عامل يا قائم مقام مدير عامل نافذ است.

پ) انواع معاملات :

معاملات شرکت از نظر نوع به معاملات داخلي يا خارجي و از نظر مبلغ به معاملات جزء، متوسط و عمده تقسيم ميگردد.

ت) معاملات داخلي :

1- معاملات جزء : پس از تکميل و تاييددرخواست خريد کالا يا انجام خدمات توسط معاونت بازرگاني مامور خريد به فروشنده کالا يا ارائه دهنده خدمات مراجعه و ÷س از تحقيق کامل از لحاظ بهاي کالا و يا خدمات و يا اجرت خدمات مورد نياز ضمن رعايت صرفه و صلاح شرکت معامله را با مسئوليت خود و با حداقل قيمت ممکن ات سقف 500/00 ريال انجام داده و همرمان فاکنور مورد نياز را که ممهور به مهر و امضاء فروشنده باشد دريافت مينمايد و خريدهاي بيش از 500/00 ريال تا سقف 2/000/000 ريال را پس از اخذ استعلام شفاهي و پر نمودن فرم ، معامله را با مسئوليت خود و با حداقل قيمت انجام داده و پس از انجام معامله فرم مربوطه را به تاييد رئيس خريد داخلي و معاونت بازرگاني برساند. مامور خريد موظف است روي فاکتور خريد را امضاء نموده و تاييد نمايد که معامله به کمترين يهاي ممکن انجام شده و رئيس خريد داخلي پس از بررسي و اطلاع از صحت و سقم خريد و تاييد فاکتور مربوطه جهت تصويب نهايي به معاونت بازرگاني ارجاع نمايد.

2-معاملات متوسط

3- معاملات عمده : معاملات عمده بنا به تشخيص معاونت بازرگاني و تصويب مدير عامل از طريق انتشار آگهي مناقصه عمومي يا مناقصه محدودصورت ميگيرد.

ث) معاملات خارجي :

به سه صورت معاملات جزء، متوسط و عمده تقسيم ميگردد.

استعلام : در مواردي که به عللي انجام معاملات عمده از طريق مناقصه مقرون به صرفه نمي باشد بنا به پيشنهاد معاونت بازرگاني و تاييد کمسيون معاملات موضوع ضمن ارائه گزارش توجيهي به مدير عامل اعلام خواهد گرديد،در صورت تصويب مديرعامل با ترک تشريفات مناقصه از طريق استعلام بها انجام خواهد شد.

چ) حدود معاملات داخلي:

1- معاملات جز معاملاتي است که مبلغ آن تا 2/000/000 ريال باشد.

2- معاملات متوسط معاملاتي است که مبلغ آن تا 30/000/000 ريال باشد.

3- معاملات عمده معاملاتي است که مبلغ آن از 30/000/000 ريال بيشتر باشد.

د) تصويب معاملات داخلي و خارجي :

1- براي خريد تا مبلغ 30/000/000 ريال امضاء مدير عامل يا قائم مقام مدير عامل.

2- براي خريد بيش از 30/000/000 ريال تا مبلغ 80/000/000 ريال امضاء مدير عامل و رئيس هيئت مديره

3-براي خريد بيش از 80/000/000 ريال تصويب هيئت مديره.



2) واحد وجوه يا واحد دريافت و پرداخت :

مدارک پس از رسيدگي و مطابقت با قراردادها و کمسيون معاملات به رئيس حسابداري ارجاع ميشود. او پس از رسيدگي و تاييد، مدارک را به واحد دريافت و پرداخت ارسال مينمايد.واحد دريافت و پرداخت با توجه به ميزان نقدينگي شرکت و مبالغ موجود در حسابهاي جاري شرکت، مدارک مزبوز را الويت بندي کرده ونسبت به صدور چک اقدام مينمايد .



3) صدور سند :

مدارکي که توسط واحد رسيدگي مورد بررسي قرار ميگيرد اگر به صورت پرداخت چک باشد به واحد دريافت و پرداخت ارسال ميگردد. ولي مواردي که بابت برگشت پيش پرداخت يا به صورت نسيه يا به هر دليلي ، غير از چک و وجوه نقد باشد به اين واحد ارجاع ميشود تا مراتب لازم را اقدام نمايند.

هدف مديريت منابع انساني، عبارت است از افزايش کارايي نيروي انساني در سازمان و بالاتر بردن سطح رضايت افراد در تمام سطوح سازمان که در نهايت موجب رسيدن سازمان به اهدافش ميشود. اين هدف مي‌تواند راهنماي مطالعه و به کار بردن اصول و مبناي مديريت منابع انساني باشد. مطالعات مديريت منابع انساني مي‌تواند به اين پرسش پاسخ دهد که مديران منابع انساني چه مي‌کنند و چه مي‌توانند بکنند.

معمولاً 4 هدف به شرح زير را براي مديريت منابع انساني قايل مي‌شوند:

1-هدف اجتماعي: عبارت است از احساس مسووليت در مقابل نيازهاي جامعه و ايجاد اعتبار براي سازمان و کارکنان در جامعه.

2- هدف سازماني: عبارت است از احساس مسووليت در مقابل هدفهاي سازماني و حداکثر استفاده از تخصص و تعهد نيروي انساني در رسيدن به آن هدفها.

3- هدف وظيفه‌اي: عبارت است از احساس مسووليت در قبال وظايفي که بر عهده واحد امور اداري سازمان گذاشته مي‌شود.

4- هدف اختصاصي: منظور از آن احساس مسووليت در قبال هدفهاي شخصي کارکنان شاغل سازمان است.

وظايف :

وظايف و مسووليتهاي مديريت منابع انساني، به دو قسمت و به شرح زير تقسيم مي‌گردند :

الف- وظايف و مسووليتهاي عمومي

1- برنامه ريزي

2- سازماندهي

3- هدايت و رهبري

4- نظارت و کنترل

ب-وظايف و مسووليتهاي اختصاصي

1- نيرويابي، جذب و گزينش

2- آموزش و توسعه منابع انساني

3- طراحي سيستم‌هاي حقوق و دستمزد

4- شناخت استعدادها، علايق، انگيزه‌ها و شخصيت نيروي انساني از طريق ايجاد ارتباطات انساني

5- اقدامات مربوط به نگهداري تن و روان منابع انساني

6- اقدامات مربوط به نقل و انتقالات و جابه‌جايي‌هاي کارکنان

7- اقدامات مربوط به نظم و انظباط و رسيدگي به شکايات

8- ارزشيابي شايستگي کارکنان (ارزشيابي عملکرد کارکنان)

9- برنامه‌ريزي نيروي انساني

10- ايجاد نظم، رعايت اخلاق و قانون در کار

در سطح کلان، انجام دادن اين وظيفه مهم براي کارکنان دولت به عهده سازمان مديريت و برنامه‌ريزي کشور و براي کارکنان مشمول قانون کار، بر عهده وزارت کار و امور اجتماعي گذارده شده‌است. اين دو سازمان در کشور ما بايد با سياستگذاري و خط مشي‌هاي صحيح پرسنلي و تفويض بيشتر اختيارات، امکان خدمت مديران امور اداري (مديريان منابع انساني) را در سازمانهاي دولتي، صنعتي و بازرگاني ميسر سازند.



بخش اول : ACE2000

1.1) معرفي كنتورهاي سري ACE2000 :

كنتور ACE2000 مدل 292 يك كنتور تكفاز با قابليت اندازه گيري انرژي اكتيو براي مصارف خانگي بوده و بصورت يكطرفه يا دو طرفه قابل بهره برداري مي باشد. در صورت انتخاب مد يك طرفه ، مقدار قدر مطلق كاركرد منفي با مقدار كاركرد مثبت جمع شده و بصورت كاركرد كل نمايش داده مي شود. در مد اندازه گيري دو طرفه كاركرد منفي و مثبت در دو ثبات جداگانه ذخيره و نمايش داده مي شوند. انتخاب مد يك طرفه يا دو طرفه درحين فرآيند توليد و با توجه به نوع سفارش و در خواست مشتري تعيين مي گردد.

مايشگر اين كنتور از نوع كريستال مايع (LCD) با نور زمينه (Back Light ) بوده كه قابليت نمايش پارامترها را حتي در شرايط بي برقي دارا مي باشد. كنتور مذكور مجهز به درگاه نوري براي برقراري ارتباط دو طرفه مطابق با استاندارد IEC 62056 – 21 و نيز درگاه قابل سفارش EURIDISجهت ايجاد شبكه محلي Local Area Network)) از كنتورها ، بمنظور استفاده در سيستم هاي قرائت خودكار تجمعي و برنامه ريزي از راه دور مي باشد . برقراري ارتباط از هر دو درگاه مطابق پروتكل هاي DLMS/COSEM و با استفاده از كدهاي استاندارد OBIS صورت مي پذيرد.

براي برنامه ريزي كنتورهاي سري ACE2000 به برنامة نرم افزاري Sphere (با قابليت نصب بروي كامپيوتر) و يا برنامة نرم افزاري مخصوص با قابليت نصب بر روي Pocket PC نيازمنديم. اين برنامه ها قابليت برنامه ريزي انواع كنتورهاي الكترونيكي سري ACE2000 را دارند و كاربر بوسيله آنها مي تواند پارامترهاي تنظيمي بسياري از قبيل ساعات تعرفه ها، تعطيلات هفتگي ، روزهاي خاص ، پارامترهاي نمايشي و … را مطابق با خواستة خود و مشخصات كنتورتغيير دهد.

كلية برنامه هاي نرم افزاري به همراه راهنماي فارسي آنها در هنگام خريد كنتور بصورت رايگان در اختيار شركتهاي توزيع قرار مي گيرد.

يک نمونه از کنتورتکفاز ACE2000 در صفحه بعد نمايش داده شده است.

)باتري:

باتري مورد استفاده از جنس ليتيم (غير قابل شارژ) با طول عمر مفيد بيست سال و قابليت عملكرد در شرايط بي برقي براي مدت ده سال مي باشد. مطابق بررسي هاي بعمل آمده پس از نصب باتري ، نيازي به تعويض آن در طول مدت عمر كنتور (بيست سال ) نمي باشد. نمايشگر كريستال مايع درزمان بي برقي با استفاده از باتري نصب شده بمدت 30 ثانيه و در صورت فشردن دكمه نمايشگر كنتور جهت قرائت روشن مي گردد.

1.4) نمايشگر كريستال مايع :

كنتور مقدار انرژي مصرفي را بر روي نمايشگر كريستال مايع (LCD ) با زاويه ديد وسيع و به يكي از دو فرمت 9999.99 يا 99999.9 كيلو وات ساعت نمايش مي دهد. نمايشگر كنتور داراي ابعاد 15mm * 51mm به همراه نور زمينه ( Back Light ) جهت قرائت در محيط هايي با نور كم ، هفت نمايشگر هفت قطعه اي به ابعاد 8mm*5mm ، نقاط اعشاري و شش علامت جهت نمايش وقايعي چون معكوس شدن جريان ،تعرفه و …. مي باشد . نمايشگر كريستال مايع كنتور در حالت تمام روشن ، در شكل زير نمايش داده شده است .



1.5) حافظه غير فرار :

حافظه غير فرار كنتور ACE2000 از نوع EEPROM مي باشد. اين حافظه توسط ميكروكنترولر جهت ذخيره مقادير انرژي ،پارامترهاي كنتور ، پارامترهاي كاليبراسيون و… حين فرآيند توليد و يا در زمان برقراري ارتباط با كنتورمورد استفاده قرار مي گيرد.با ذخيره اطلاعات كنتور در اين حافظه ، در صورت قطع برق يا دستكاري هاي غير مجاز ، كليه اطلاعات و پارامترها ثبت شده و از بين نمي روند.

1.6) مدارات خروجي :

مدارات خروجي كنتور ACE2000 شامل درگاه ارتباط نوري (Optical Port ) ، ديود نوراني (LED ) پالس خروجي ، درگاه خروجي پالس و خروجي D.B.O (Data Bus Output ) ،مي باشند كه جهت برقراري ارتباط كنتور با دنياي خارج مورد استفاده

قرار مي گيرند. بسته به نحوه سفارش مشتريان گرامي ، كنتور مي تواند داراي يك يا چندين مدار خروجي باشد.

1.6.1) خروجي پالس :

كنتور ACE2000 قابليت نصب خروجي پالس را در صورت سفارش مشتريان گرامي دارا مي باشد.خروجي پالس كنتور از نوع كلكتور باز ( Open Collector) بوده كه اين خروجي در صورت اعمال باياسينگ مناسب خارجي ، متناسب با ثابت تعريف شده وميزان انرژي مصرفي ، داراي عملكرد سوئيچينگ خواهد بود. اين خروجي مطابق با استاندارد IEC 62053-31 طراحي شده است.

1.6.2) خروجي D.B.O:

اين خروجي پارامتر هاي از قبل تعيين شده توسط كاربر را مطابق با استاندارد RS232 و بصورت يكطرفه از كنتور به دنياي خارج ارسال مي نمايد. همچنين كاربر مي تواند با استفاده از يك رابط ويژه ، با صرف كمترين هزينه ، كنتور را به مودم و يا كامپيوتر متصل و پارامترهاي آن را از راه دور قرائت نمايد.

دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1594 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 55

حجم فایل:174 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: