پروژه کارآفرینی تولید قطعات پلاستیکی

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني توليد قطعات پلاستيکي در 46 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

از آنجايي که کشور ايران از معادن غني و وسيعي برخوردار است بهره گيري مؤثر از اين ذخاير از منابع مهم تأمين بودجه مالي کشور است و در پروسه فن آوري محصولات معدني مثل سرب، مس، روي، طلا، سنگ آهن و همچنين در توليد کاشي، سراميک، چيني و غيره، قطعات مختلف لاستيکي فرسايشي فراوان در بالمين ها و رادميل ها، حمل مواد پمپ ها و پره هاي فلوتاسيون بکار گرفته مي شود. همچنين در ساخت پمپ ها و پره هاي فلوتاسيون بکار گرفته مي شود. همچنين در ساخت پل ها، ماشين آلات راه سازي، احداث مترو و راه آهن، صنايع خودروسازي، اسکله ها و لنگرها قطعات لاستيکي بسيار زيادي استفاده مي شود و بازار انکار ناپذيري وجود دارد.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد قطعات پلاستيکي



محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت در دولت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد قطعات پلاستيکي مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به توليد هاي کارگاهي صنعتي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 25 نفر ميباشد .







تاريخچه و سابقه مختصر طرح :
تاريخچه توليد پلاستيک

پلاستيک ها امروزه کاربرد فراواني در زندگي انسان پيدا کرده‌اند. موارد مصرف اين مواد آنقدر گسترده است که بدون آنها زندگي انسان امروزي فلج مي‌شود. استفاده گسترده در لوازم خانگي از ساده‌ترين وسيله تا وسايل پيچيده ، استفاده از الياف مصنوعي بصورت روز افزون در صنايع نساجي و استفاده‌هاي فراوان ديگر ، نشان از اهميت اين ماده در جهان امروزي دارد. هرچند که اين ماده مفيد و پر کاربرد ، عوارض زيادي هم در زندگي انسان باقي گذاشته است که آلودگي محيط زيست با زباله‌هاي پلاستيکي تجزيه ناپذير در طبيعت از اين جمله مي‌باشد.


تاريخچه

انسانهاي اوليه با استفاده از پليمرهاي طبيعي ابزار زندگي و سلاح مي‌ساختند. اما در اواخر قرن نوزدهم بود که انسان توانست با تغيير شکل دادن پليمر موفق به ساخت پلاستيکها شود. سلولز در حالت طبيعي غير قابل ذوب و در حلالهاي عادي غير قابل حل مي‌باشد. با نيترودار کردن آن ، اولين پلاستيک تجارتي به نام نيتروسلولز پديد آمد که قابل انحلال و شکل‌پذير مي‌باشد.

در سال 1870 ، پلاستيکي به نام سلولوئيد وارد بازار شد که از طريق نرم کردن نيتروسلولز با کافور بدست آمده بود. اين ماده شفاف ، سفت و قالب‌پذير در تهيه اشياي مصنوعي مانند برس و شانه ، الياف ، لاک و … کاربرد دارد.

پلاستيکهايي که کاملا بصورت سنتزي ساخته مي‌شوند، در سال 1908 توليد شدند. "دکتر لئوبالکنر" با کامل کردن رزين فنلي ، باکليت را وارد بازار کرد. اين ماده جهت ساختن دستگاه تلفن و عايقهاي الکتريکي و دسته وسايل پخت و پز استفاده مي‌شود. با اينکه پلاستيکها به صورت مواد با اهميت و پر کاربرد در آمدند، اما شيمي آنها تاسال 1920 کاملا درک نشده بود.

پليمر چيست؟



پليمر يا بسپار ، مولکول بسيار بزرگي است که از بهم پيوستن مولکولهاي کوچک که مونومر يا تکپار ناميده مي‌شوند، بوجود مي‌آيد. پليمرها بطور عمده شامل عناصر کربن ، هيدروژن ، گوگرد ، فسفر و … هستند و با تغيير اندازه مولکول ويژگيهاي پليمر هم تغيير مي‌کند. نقطه ذوب ، استحکام و خصوصيات فيزيکي ديگر پليمر ، تابع اندازه و ابعاد مولکول (طول زنجير) مي‌باشد.

توليد پلاستيکها پس از شناخته شدن شيمي پليمر ، بسرعت گسترش يافت و پلاستيکهاي مهم و تجارتي زيادي توليد شدند. از سال 1950 به بعد ، توليد پلاستيکها شتاب روز افزوني گرفت و موادي سخت و مقاوم در برابر گرما با کاربردهاي مخصوص ساخته شدند.


PVCپلي وينيل کلريد

TPXپلي متيل پنتن

PBTپلي بوتيل ترفئالات پلي استر

اولين قدم در مورد صنعت پلاستيک ، توسط فردي به نام وايسا هيکات انجام گرفت که تلاش مي‌کرد ماده‌اي بجاي عاج فيل تهيه کند. چون عاج فيل بعنوان ماده‌اي سخت ، گرانقيمت و همينطور کمياب کاربردهاي فراواني داشت. وي توانست نيترات سلولز را (که به غلط نيتروسلولز گفته مي‌شود) از سلولز تهيه کند. پس نيترات سلولز اولين پلاستيک با منشا طبيعي است.


ويژگيهاي مواد پلاستيکي

يک ويژگي مهم مواد پلاستيکي در صنعت ، فرآيند پذير بودن يا Processible بودن آن است. اگر ماده‌اي قابل ذوب يا قابل حل باشد، در صنعت قابل استفاده است و گرنه نمي‌توان از آن استفاده صنعتي کرد. چون نمي‌توانيم آن را براي تهيه مواد بکار ببريم.

ويژگي سلولز و نيترات سلولز

سلولز نه قابل حل و نه قابل ذوب است و قبل از ذوب تجزيه مي‌شود. پس فرآيند پذير نيست. اما نيترات سلولز هم قابل حل و هم قابل ذوب است. يعني وايسا هيکات ، سلولز فرآيند ناپذير را به نيترات سلولز فرآيند پذير تبديل کرد.
ويژگي استات سلولز

نيترات سلولز ايراداتي دارد. از اين رو تلاش براي جايگزين کردن يک پلاستيک ديگر به جاي آن آغاز شد. در سال 1908 مايلز استات را تهيه کرد که هم مزيت نيتروسلولز را دارد و هم کارکردن با آن آسانتر است و خطرات کمتري دارد.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از کارخانه توليد قطعات پلاستيکي

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد قطعات پلاستيکي به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در کارخانه پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم .



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد کالايي مانند قطعات پلاستيکي که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .

دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1293 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 46

حجم فایل:629 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: