گزارش كارآموزي در خدمات فني خودرو شاهرضا

دسته بندي : فنی و مهندسی » مکانیک
گزارش كارآموزي در خدمات فني خودرو شاهرضا در 26 صفحه ورد قابل ويرايش

ترمزهاي قرن بيست و يكم

سيستم ترمز الكتريكي دلفي از تكنولوژي ABS در بسته آلومينيومي با كيفيت عالي استفاده مي كند. لنتهاي ترمز مستقيماً بر روي سطوح آلومينيوم وارد عمل مي گردند. گشتاور چرخشي ترمز با استفاده از جريان مستقيم به منظور به كار انداختن موتور در مجموعه ترمز چرخ توليد مي گردد.

اين سيستم از تكنولوژي بكار اندازنده موتور كه اكنون در ABS VI بكار گرفته مي شود بهره مند مي گردد. هر چند ، مكانيسم به كار اندازنده در ترمز استوانه اي بكار انداخته مي شود و جايگزين سيلندر ترمز چرخ هيدروليكي معمولي ميگردد. سيلندر اصلي يك ترمز هيدروليكي جلويي دو كاناله را فراهم مي آورد و در اين استثناء كنترل كننده ترمزهاي عقبي بر مبناي سيگنالهاي حاصل از مبدل فشار در سيلندر اصلي پر انرژي مي كند و اين عمل را بوسيله سيم رابط به ترمز عقبي انجام مي دهد.

گيرنده بطور مداوم سرعت چرخ را در هر چرخ تنظيم مي كند و مدول كنترل الكترونيكي (EMC) عملكرد مناسب ترمز را در هر چرخ عقبي محاسبه و سپس بكار مي اندازد . عملكرد ترمزگيري در هر زمان و در هر چرخ عقبي بوسيله ECM به منظور فراهم آوردن تغذيه مناسب جلو به عقب و پهلو بهينه مي گردد. اين كار بالانس ترمز را تقريباً بطور ايده ال در دامنه وسيعي از شرايط عملكردي با توجه به تغييرات بار فراهم مي آورد.

سرويس عقبي ترمز معمول نمي باشد و خطوط ترمز هيدروليكي عقبي معمول ،منابع تغذيه و مكانيسم هاي ترمز توقف را بر طرف مي نمايد . اگر وسيله نقليه در حال حركت باشد،ABS عقبي بطور اتوماتيك به كار مي افتد . زمانيكه وسيله نقليه متوقف مي باشد، ترمز توقف كامل به كار مي افتد.

عملكرد ABS به عملكرد سيستم نزديك مي باشد.در اغلب وسايط نقليه اي كه محرك عقب هستند كنترل حركت در بر گيرنده بخشهاي اضافي نمي باشد چونكه ترمزها در زمان ممكن وارد عمل مي گردند.
مشخصه هاي سيستم دلفي

-داشتن حجم سيستم كمتر تا پنچ كيلوگرم

-ساختار حرارتي مناسب

-تغذيه مناسب ديناميكي

-بالانس ايده ال بدون به بارگذاري وسيله نقليه

-افزايش طول عمر لنتهاي جلويي

سيستمهاي خودكار دلفي
شرح كاربردي اين نوع سيستم

واحد كنترل الكترونيكي ABS وروديهاي روغن ترمز چرخ را تحت عملكرد قرار مي دهد و سوپاپهاي سلونوئيدي واحد كنترل هيدروليكي (HCU) را كنترل و روغن را پمپ مي نمايد. در مورد حركت ECU به كنترل HCU مي پردازد و موجب كاهش گشتاور دوراني از طريق كنترل كننده جريان متوالي نيرو مي گردد.

مزاياي ABS :

× كاهش سر و صداي صوتي

× افزايش كارآيي و پايايي وسيله نقليه در سطح جاده

× طراحي فشرده و كوچك كه با HCU مجتمع مي گردد.

× دارا بودن تراشه هاي كم و هزينه اندك ABS با 3ICS

× عملكردهاي اضافي نظير كنترل حركت كه در ABS EUC متمركز مي گردند.

مشخصه هاي توليد سيستم ABS

× پياده سازي سه IC در مورد ABS

× HCU , ECU متمركز شده در يك بسته واحد همراه با سيستم دروني كه مجهز به رله يا تقويت كننده مي باشد.

عملكردهاي سيستم ABS

× چك كردن ميزان فشار تاير

× كنترل ميزان كاركرد موتور (ETS)

× كنترل ميزان كاركرد موتور و ترمز (TCS)

× عملكردهاي متفاوت فرمان (VES)

× تغذيه مناسب ديناميكي عقبي (DRP)

× تقويت پايايي وسيله نقليه Traxxar -(vse)

× موجب به حداكثر رساندن راندمان سيستم ترمز مي گردد.

.كه حركت آزاد را موجب مي گردد.

.قابليت تغيير گشتاور دوراني خروجي در يك حلقه بسته كه قابل مقايسه با ترمز ديسكي مي باشد كنترل مي گردد.

. قابليت كنترل حركت

0 داراي عملكرد ترمز توقف ديناميكي ABS

0 دكمه فشاري كليد ترمز براي توقف در قالب حركت به سمت چپ و راست كمك كننده است.

0 داراي ترمز توقف كاملاً استاتيكي

0 قابليت و توانايي در بالا رفتن از سربالاييها

0 توانايي در حركتهاي غير پيوسته

0 قابليت افزايش عملكرد غير خودكار وسيله نقليه

مزايا:

-داراي ترمز پايي عقبي همراه با عملكرد تقويت شده

-ABS (چرخهاي عقبي)

-كنترل حركت در وسايط نقليه اي كه با چرخ عقبي حركت مي كنند

-بالانس ديناميكي

-تغذيه مناسب ديناميكي

-پدال ترمز نسبت بهسيستمهاي قبلي بهبود يافته و اصلاع شده

-طول عمر بيشتر لنتها

*سيستم هاي ترمز الكتريكي در سيستم دلفي

اين سستم ها موجب تسهيل در توقف ميگردند.

عملكرد ترمز توقف با فشار كليد و يا قدرت دادن انتخابگر تغيير مكان در زمان توقف شروع به كار مي كند.

ECM موجب بكار اندازي مكانيسم هاي كاربرد ترمز مي گردد و به موجب آن از يك محرك الكترونيكي كوچك به منظور سيگنال دادن فيليپ فلاپ مكانيكي يا تبديل ترمز به روش مورد نظر استفاده مي كند. نيرويي براي حفظ ترمز ضرورت ندارد و چونكه ترمز توقف بوسيله كنترل تنظيم مي گردد، ترمز هميشه با نيروي ويژه اي بكار گرفته مي شود.

همچنين كنترل كننده بطور اتوماتيك به حالت ABS در زمانيكه ترمز توقف در خواست مي گردد و وسيله نقليه در حال حركت مي باشد تغيير مييابد.

مشخصه هاي حركت در سربالايي ، دزدگير و حركت غير پيوسته نيز در اين مراحل وجود دارند.

سيستم هاي ترمز ضد قفل DBC7

قدرت تكنولوژي سيستم هاي ABS ،سايز ، وزن و مزيتهاي عملكردي هر بخش سلونوئيدي ، همگي در يك سيستم ترمز جاي مي گيرد.

با معرفي اين سيستم در سال1994 ، سيستم ترمز ضد قفل ABS VI در بين تمام صنايع ترمز خودكار بواسطه توانائيش در فراهم آوردن عملكرد تقويت شده يا تقويت سيستم هاي ترمز هيدروليكي معمولي منحصر به فرد بوده است. اين سيستم از مكانيسم هاي حركت موتور به منظور فراهم آوردن كنترل فشار چرخ به منظور بهينه سازي عملكرد ABS بهره مند گرديده است كه شامل : كاهش فواصل توقف ،قابليت حركت توقف يافته، بهبود پايابي وسيله نقليه و حذف يا برطرف كردن قفل چرخ . الكترونيكهاي دلفي دلكو و دلفي شاسي نسل بعدي سيستم كنترل حركت وترمز ضد قفل را توسعه بخشيده اند.

با تركيب سوپاپهاي سلونوئيدي دقيق،دوران پمپ هيدروليكي بسته والكترونيكي هاي كاملاً مجتمع با آخرين تكنولوژي جديدDBC7،مزايا ومشخصه هاي عملكردكليدي را باز گو نمايد.

چرا سيستمهاي ترمز ضد قفل بصورت هوشمندي باشند.

آن چيزي كه در DBC7جديد دلفي نهفته است شامل نرم افزار هوشمند مي باشد .توانائي در عملكرد بيروني ديگر سيستمهايABCاز ساختار الگوريتمي برخوردار است كه با كيفيت اجرايي هماهنگ مي گردد.در شاسي دلفي تكامل وتوسعه پيشرفتهاي تكنولوژيتيABCرا مي توان مستقيماً با استفاده از مهندسي الگوريتمي ،شبيه سازي وتحليل فعاليت ومدل سازي كامپيوتري نمود .بواسطه منابع غير همزمان،ما بايد سيستمهاي الگوريتمي پيچيده رادر توليد انبوه ودر كوتاهترين زمان ممكن بكار بريم.



ميليمتر خلاصي براي آن ميگذاريم.

براي تعمير گيربكس آنرا روي آچار مخصوص بشماره فني 495 BVI ميبنديم و قبلاً آچار را روي دسته پايه موتور و يا روي گيره ميبنديم و گيربكس را روي آن تعمير مي كنيم .اول پوسته كلاچ را از روي گيربكس باز مي كنيم و قبل از در آوردن پوسته كلاچ آچار مخصوص را روي دنده هاي ثابت قرار مي دهيم و بعد ضامنهاي روي چاكنيتهاي پلوس را خارج مي كنيم.اگر بخواهيم فقط كاسه نمدها را عوض كنيم,ميتوانيم چاكنيتها را علامت گذاري كرده و آنرا ميزان كنيم و بعد از تعويض كاسه دوباره چاكنيتها را در جاي علامت كرده سفت ميكنيم و در باز كردن مهره چاكنيتها نبايد با هم عوض شوند آنها را شماره مي زنيم و براي در آوردن كرانويل و هوزينگ بايد شافت را خارج كنيم,خار آن را درآورده و آنرا خارج ميكنيم سپس دريچه گيربكس را باز كرده فنر ها و ساچمه هاي اهرم دنده ها را خارج مي كنيم و بعد درب پشت گيربكس را نيز باز مي كنيم و واشر پشت رولبرينگ دنده زير را نيز خارج مي كنيم ميله واسطه دنده عقب را باز كرده و بعد ميله واسطه دنده عقب را كه داراي 2 خار مي باشد با آچار مخصوص بشماره فني B 31 BVI در مي آوريم و بعد واشر قسمت جلوي دنده زير را كه پرچ شده باز مي كنيم و پيچهاي آن را نيز باز مي كنيم.

گيربكس

اول ميله دو شاخه دنده عقب را خارج مي كنيم و بعد واشري كه براي قفل كردن ميله دنده ها مي باشد خارج مي كنيم سپس گيربكس را در دو دنده مخالف قرار ميدهيم ومهره كيلومتر شمار را با آچار مخصوص بشماره فني 497 DVI باز مي كنيم سپس واشر زير مهره كيلومتر شمار را خارج كرده و از پشت به پينيون ضربه مي زنيم تا از جا خارج شود سعي مي كنيم وقت ضربه زدن سرب روي سر پينيون قرار دهيم كه دنده آن پرچ نشود و پينيون را از جا خارج كرده و بعد كنس رولبرينگ عقب را نيز در مي آوريم بعد با آچار مخصوص BVI31B خارهاي شاخه هاي دنده تعويض كن را از ميله ها جدا مي كنيم و از گيربكس خارج مي كنيم و چاكنيت رولبرينگ پشت را كه به پينيون بسته شده را باز مي كنيم وبايد مواظب باشيم دنده برنجي ها و كشويي ها با هم قاطي نشود و اگر خواستيم از هم جدا كنيم بايد آنها را علامت گذاري كنيم.

تعمير گيربكس و كنترل آن

براي تعمير رولبرينگ پشت پينيون بايد كنس را با پرس از جا خارج كنيم .

برا تعويض كنس قسمت جلوي پينيون از روي گيربكس بايد آن را با پرس خارج و جا زد.

براي تعويض رولبرينگ روي پيني.ن بايد آن رابا آچار مخصوص بشماره فني 65TAR بسته آن را با پرس خارج كنيم .

براي خارج كردن رولبرينگ دنده زير آچار مخصوص موجود است بشماره فني 22BVI و 41BVI كه رولبرينگ را با آن از روي دنده زير خارج مي كنيم.

تعمير هوزينگ

براي درآوردن رولبرينگهاي دو طرف هوزينگ از آچارهاي مخصوص 48BVE

01-28 BVE01-15ROUاستفاده ميكنيم , كه آن را زير رولبرينگ بسته و رولبرينگ را خارج ميكنيم اين براي رولبرينگ پشت كرانويل مي باشد .

براي در آوردن رولبرينگ آن طرف كرانويل بايد اول آچار شماره فني 65 TAR را زير رولبرينگ بسته و بعد آچار مخصوص 02BTR را روي آچار اولي بسته و رولبرينگ را خارج مي كنيم و بعد پيچهاي كرانويل را باز كرده براي بستن بايد پيچها را تعويض كنيم و بعد خار ميله هوزينگ را خارج كرده با يك ميله 3 ميليمتري از جا در مي آوريم و بعد ميله هوزينگ را خارج كرده و دنده هرز گرد ها و واشر هاي پشت آنرا خارج مي كنيم.

براي خارج كردن كنس روي جاكنيت هاي پلوس آچار مخصوص موجود است بشماره فني 01-28 Bvi كه آن را بلبرنگ كنس نيز مي نامند با يك آهن به شعاع 39 ميليمتر و پهناي 36 ميليمتر در داخل آن قرار مي دهيم و بعد با چرخاندن پيچ كنس را بيرون مي كشيم.

كرانويل و پينيون

كرانويل و پينيون را در كارخانه اي كه ساخته مي شود با هم آبندي مي كنند و در موقع تعويض بايد هر دو با هم تعويض شوند ,و هيچ وقت نبايد اين شماره ها كه در كارخانه روي كرانويل و پينيون حك شده پاك شود و با دو شماره مختلف داشته باشند و مفهوم اين شماره ها اين مي باشد كه بيست و هفتمين كرانويل پينيون ساخته شده در دويستمين روز سال مي باشد.

براي جمع كردن هوزينگ بايد مواظب بود كه اگر واشر فيبري زير دنده پلوس خورده شده يا لقي در قسمت هوزينگ ايجاد شده از واشر سايز كلفتري استفاده كنيم.اندازه واشرها عبارتند از واشر نازك از 46/1 الي 500/1 و واشر كلفت از 53/1 الي 57/1 و روي واشر شياري موجود است بايد بطرف دنده پلوس قرار گيرد و بعد از گذاشتن واشر روي آنرا آغشته به روغن نموده در هوزينگ قرار مي دهيم و بعد واشر برنجي را داخل هوزينگ قرار داده و دنده هرز گرد ها را نيز در جاي خود مي گذاريم و بعد ميله هرزگرد را در جاي خود مي گذاريم و پيم آنرا باندازه 5 ميليمتر بداخل مي بنديم يعني 5 ميليمتر از روي لبه هوزينگ فاصله داشته باشد و بعد دنده پلوس كه طرف كرانويل قرار مي گيرد با كرانويل روي هوزينگ سوار مي كنيم ,پيچهاي آنرا با تركمتر باندازه 9 الي11 دكا نيوتن سفت مي كنيم و بعد دنده ها را آزمايش مي كنيم بايد با انگشت كمي سفت حركت كند.
دسته بندی: فنی و مهندسی » مکانیک

تعداد مشاهده: 1990 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 26

حجم فایل:21 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: