تحقیق بررسی حاملگي و چگونگي تشخيص آن

دسته بندي : علوم پزشکی » پزشکی
تحقيق بررسي حاملگي و چگونگي تشخيص آن در 16 صفحه ورد قابل ويرايش

زايمان در چشم اندازي وسيع

مامايي شاخه اي از طب است كه وضع حمل , پيامدها و عوارض آنرا مورد بحث قرار مي دهد . بنابراين اساسا" ديدگاه آن متوجه پديده حاملگي , زايمان و دوران نقاهت پس از زايمان و شرايط طبيعي و غير طبيعي و اداره صحيح آن مي باشد .

در چشم انداز ويسع تر , مامايي توليد مثل يك جمعيت را مد نظر قرار مي دهد . مراقبت هاي صحيح مامايي , سلامت فيزيكي و عقلاني را در بين زوج ها و نوزادان آنها برقرار مي كند و تمايلات سالمي را در جهت مسائل جنسي , زندگي خانوادگي و موقعيت خانواده در جامعه بوجود مي آورد .
اهداف طب مامايي

هدف متعالي طب مامايي اينست كه هر حاملگي از روي ميل بوده و در نهايت بوجود مادر و فرزندي سالم ختم شود .

در مامايي تلاش مي شود كه تعداد زنان و نوراداني كه در اثر روند زايمان از بين مي روند يا از لحاظ فيزيكي , هوشي و رواني صدمه مي بينند به حداقل برساند . بالاخره اينكه طب مامايي عوامل اجتماعي موثر روي توليد را مورد تجزيه و تحليل قرار مي دهد .

براي كمك به كاهش تعداد مادران و نوزاداني كه در اثر حاملگي و زايمان از بين مي روند , اين نكته مهم است كه از تعداد مرگ و ميرها در سال مطلع باشيم .


علل شايع مرگ و مير مادران

خون ريزي , هيپرتانسيون و عفونت نيمي از موارد مرگ و مير مادران را تشكيل مي دهد . علل خونريزيهاي زايماني متعدد بوده و شامل خونريزي پس از زايمان , خونريزي به همراه سقط جنين , خونريزي حاملگي خارج از رحم , خونريزي ناشي از محل غير عادي يا كنده شدن جفت و خونريزي از پارگي رحم باشد . هيپرتانسيون ايجاد شده در حاملگي در حدود 6 تا 8 درصد حاملگي ها بروز مي كند و بطور شايع بادفع پروتئين از ادرار و در حالات شديد با تشنج و كما همراه است . عفونت در دوره تماس يا عفونت لگني پس از زايمان معمولا" با عفونت رحم و پارامتريال آغاز مي شود . ولي گاهي اوقات توسعه مي يابد منجر به بروز پريتونيت , ترومبزبليت و باكتريمي مي گردد .
كليات شكل گيري
مروري بر عمل توليد مثل در زنان

وضعيت فيزيولوژيك زنان ودر واقع تمامي موجودات مونث , به اندازه اي براي حاملگي مناسب است كه تعجب آور مي نمايد . در جماعتي از زنان كه زود ازدواج مي كنند و از وسايل ضدبار داري استفاده نمي كنند قاعدگي نسبتا" نادرست است . يعني حاملگي در اوايل نوجواني و همزمان با تخمك گذاري رخ مي دهد و پس از زايمان , عدم تخمك گذاري و قاعدگي تا پايان شيردهي يعني 2 تا 3 سال ادامه مي يابد .

بعداز آن بازهم حاملكي رخ مي دهد و سپس شيردهي و بر همين منوال تخمدان و تخمك گذاري رو به كاستي مي گذارد و به عبارت ديگر يائسگي پيش مي آيد .

David Bairj معتقد است با پيداش وسايل موثر و بي خطر ضد بارداري موجب شده كه زنان قاعدگي را جانشين حاملگي كنند . همچنين Whitehouse تعبير مشابهي را ارائه مي دهد . خونريزي دوره اي رحمي ( قاعدگي ) در واقع يكي از ايثارهايي است كه زنان در قربانگاه بشريت و تمدن بايد بكنند .

بدين ترتيب قاعدگي را از ديدگاه فيزيولوژيك بايستي نتيجه نهايي عدم باروري محسوب نمود كه مي تواند عمدي يا طبيعي باشد .

تحمك گذاري وظيفه اصلي تخمدان است .

تخمدانها در دو سوي ديواره پشتي شكم جاي دارند و از دو قسمت تشكيل شده اند . يك بافت همبند كه محل ورود عروق خوني است و يك قسمت قشري كه با پيدايش تخمك و ترشح هورمون تخمدان همبستگي اساسي دارد .

معمولا" هر ماه يك تخم از طريق تخمك گذاري رها مي شود و اين كار به فاصله 45 تا 35 روز از اولين قاعدگي تكرار مي شود . اين دوره در حدود 35 سال طول مي كشد تا موقعيكه حاملگي رخ نداده باشد و تا زمانيكه تعداد كافي از فوليكول ها ( ساختمان محتوي سلول جنسي زنانه ) در تخمدان باقي بمانند .
تشخيص حاملگي

ارتباطات مولكولي بين نسوج جنين و مادر باعث مي شود كه از همان اوان آبستني , يكسري تغييرات فيزيولوژيك و آناتوميك قابل توجهي در زن باردار پيدا شود .

تغييرات آندوكرين , فيزيولوژيك و آناتوميك حاملگي منجر به علائم و نشانه هايي مي شوند كه از روي آنها ميتوان و جود حاملگي را به صورت فرض , احتمال و حتي به يقين مطرح ساخت .

تشخيص حاملگي متكي بر نشانه ها و علايم خاصي است كه از تاريخچه فرد و معاينات باليني و نيز نتايج تست هاي آزمايشگاهي استنباج مي گردد . نشانه ها و علائيم حاملگي را يه سه دسته شواهد فرضي , علائم احتمالي و علائم مثبت مي توان تقسيم كرد .
شواهد فرضي حاملگي

شواهد فرضي حاملگي متكي بر نشانه ها و علائمي است كه خود فرد ابراز مي دارد و عبارتنداز : 1 – تهوع همراه با استفراغ و بدون استفراغ , 2 – اختلالاتي در ادرار كردن , 3 – خستگي , 4 – احساس حركت جنين كه خود شامل : 1 – قطع قاعدگي , 2 – تغييرات آناتوميك پستانها , 3 – تغيير رنگ مخاط واژن , 4 – افزايش پيگمانتاسيون و ايجاد خطوطي روي شكم , 5 – مهمتر از همه , آيا خود زن فكر مي كند كه حامله است ؟






نشانه هاي حاملگي
تهوع همراه با استفراغ يا بدون آن

ايجاد آشفتگي هايي در جهاز هاضمه در دوران حاملگي شايع است كه مخصوصا" به صورت تهوع و استفراغ نشان مي دهد . اين حالت كه اصطلاحا" بيماري صبحگاهي دوران حاملگي نام دارد معمولا" در اوايل روز بارز شده ولي در عرض چند ساعت رفع مي گردد . اين حالت كه عامل آشفتگي زن حامله است , معمولا" در حدود 6 هفته پس از شروع آخرين قاعدگي ظاهر مي شود و خود به خود 6 الي 12 هفته بعداز بين مي رود .
اختلالاتي در ادرار كردن

در طي سه ماهه اول حاملگي , رحم رو به رشد از طريق واردكردن فشار بر مثانه ممكن است موجب تكرر ادرار شود . دفعات ادرار با افزايش سن حاملگي بتدريج كاهش مي يابد . چون رحم بالا رفته و وارد شكم مي شود . ولي اين نشانه در انتهاي حاملگي نيز مجددا" ظاهر مي گردد و علت آن نزول سر جنين به داخل لگن مادر است .
خستگي

خستگي زودرس بقدري در اوايل حاملگي شايع است كه راهنماي تشخيص ارزشمندي به شمار مي آيد .
احساس حركت جنين

در حد فاصل هفته هاي 16 الي 20 پس از شروع آخرين قاعدگي , زن حامله معمولا" از وجود حركات خفيفي در شكمش آگاه مي شود كه به مرور بر شدت آنها افزوده مي گردد . اين احساس ناشي از فعاليت جنين است و زماني كه براي اولين بار توسط مادر شناخته شود , تحت عنوان تسريع يا احساس زندگي نامگذاري مي گردد . اين نقطه عطف مهمي در روند حاملگي محسوب مي شود و به طوريكه اگر تاريخ دقيق آن تعيين گردد , شاهد خوبي براي مشخص كردن طول آبستني است .
علائم حاملگي

قطع قاعدگي : در يك زن سالمي كه قبلا" به فواصل منظم و قابل پيش بيني دچار خونريزي قاعدگي مي شده است , قطع ناگهاني قاعدگي احتمال حاملگي را قويا" مطرح مي سازد . هنگاميكه دومين سيكل قاعدگي رخ نداد , احتمال آبستني بسيار خواهد بود .
تغييرات پستان ها

تغييرات آناتوميك ايجاد شده در پستان ها به هنگام حاملگي عموما" در كسانيكه براي بار اول حامله شده اند كاملا" مشخص و بارز است ولي در زنان چندزا كه پستان هايشان گاهي حاوي مقادير كمي از مواد شيري يا كلستروم براي ماهها يا حتي سالها پس از تولد آخرين فرزندشان است , اين تغييرات كمتر خود را نشان مي دهد .
تغيير رنگ مخاط واژن

مخاط واژن در موارد بسياري از حاملگي , به رنگ آبي تيره يا قرمز مايل به بنفش و پر خون بنظر مي آيد كه به آن علامت چادويك گفته مي شود . اين علامت را مي توان جزو شواهد فرضي حاملگي محسوب نمود ولي قطعي نيست .


افزايس پيگمانتاسيون پوست و ظهور خطوط روي شكم

اين تظاهرات جلدي در حاملگي شايعند , ولي تشخيص دهنده نيستند . اين علامات را ممكن است نتوان در دوران حاملگي ديد و بر عكس , ممكن است ناشي از مصرف قرص هاي ضدبارداري استروژن – پروژستين است .
شواهد احتمالي حاملگي

علائم احتمالي حاملگي شامل : 1 – بزرگي شكم , 2 – تغغير شكل , اندازه و تراكم رحم , 3 – تغييرات آناتوميك سرويكس , 4 – انقباضات براكستون هيكس , 5 – بالوتمان , 6 – لمس جنين در داخل شكم , 7 – نتايج آزمونهاي آندوكرين
دسته بندی: علوم پزشکی » پزشکی

تعداد مشاهده: 1968 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 16

حجم فایل:12 کیلوبایت

 قیمت: 29,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: